طريقه تحضير قلقاس بالصلصه,طريقه عمل القلقاس بالصلصه ,القلقاس المصري من شغف الطهي
المكونات:
قلقاس
1 لتر عصيرطماطم
1 كوب شوربه لحمه او فراخ
ملح
فلفل
1 بصله
ورق لورا
سمنه
3 فصوص ثوم
طريقه التحضير:
-نفرم البصل والثوم
-في حله عالنار نحط معلقتين سمنه ونحط فيهم البصل علي نار هاديه لحد لونه ما يبقي دهبي
- ننزل بعصير الطماطم والشوربه ونسيبها عالنار لحد ما تتقل شويه طريقه عمل القلقاس:
-نقشر القلقاس ونقطعه مكعبات وننقعه في مايه دافيه ل 12 ساعه
-نغسل القلقاس كويس جدا ,ونحطه في صلصه الطماطم ونحط معاه الثوم المفروم وورق اللورا
- مانقلبش القلقاس خالص نسيبه وندوقه بعد فتره نشوف استوي ولا لابيتقدم مع ارز بشعريه وبالهنا والشفا ☺
قلقاس
1 لتر عصيرطماطم
1 كوب شوربه لحمه او فراخ
ملح
فلفل
1 بصله
ورق لورا
سمنه
3 فصوص ثوم
طريقه التحضير:
-نفرم البصل والثوم
-في حله عالنار نحط معلقتين سمنه ونحط فيهم البصل علي نار هاديه لحد لونه ما يبقي دهبي
- ننزل بعصير الطماطم والشوربه ونسيبها عالنار لحد ما تتقل شويه طريقه عمل القلقاس:
-نقشر القلقاس ونقطعه مكعبات وننقعه في مايه دافيه ل 12 ساعه
-نغسل القلقاس كويس جدا ,ونحطه في صلصه الطماطم ونحط معاه الثوم المفروم وورق اللورا
- مانقلبش القلقاس خالص نسيبه وندوقه بعد فتره نشوف استوي ولا لابيتقدم مع ارز بشعريه وبالهنا والشفا ☺
تعليقات