وقت التحضير : 30 دقيقه
وقت الطهى : 30 دقيقه
المقادير:
١ كيلو كوارع مسلوقه
..الارز المصري...
١ كيلو رز مصري مغسول
1 لتر مايه (وممكن شوربه لحمه) مغليه
ملح
زيت ذره
50جم زبده
...الصلصه...
١ كيلو عصير طماطم
1معلقه كبيره صلصه طماطم
¼ كوب خل
1معلقه كسبره ناشفه
1 معلقه كمون ملح وفلفل
....عيش الفته....
٢عيش شامي او بلدي متقطع مربعات
٣ فصوص ثوم مهروس
٣ معالق كبيره زيت ذره
١ معلقه كمون
١ معلقه كسبره
ملح وفلفل
طريقه التحضير:
- في حله على النار نضع زيت ذره ونشوح الارز لحد ما يسخن جدا .
- ننزل علي الارز بالمايه وتكون بتغلي .
نقلب ونحط ملح والزبده ونغطي الارز .
ولما يشرب المايه نقلبه ونهدي النار عليه .
- في حله تانيه على النار نحط زيت ذره والثوم المفروم .
- لما الثوم يبتدي يأخد اللون الذهبي ننزل بمعلقه كمون ومعلقه كسبره .
- ثم نضيف الخل وعصير الطماطم وصلصه الطماطم وملح وفلفل ونتركها حتى تمام الغليان ثم نهدي النار عليها .
- عندما تستوي الصلصه نضيف الكوارع .
- في صينيه فرن نضع العيش وعليه الثوم المفروم وكسبره وكمون وزيت ذره وملح وفلفل وندخله الفرن علي حراره 70 حتى يتحمص .
- نخرج العيش من الفرن ونسقيه بشوربه لحمه .
- في طبق مسطح نضع طبقه أرز ثم عيش وأرز وعلى الوجه نضع الصلصه والكوارع والعيش المتحمص وتقدم .
تعليقات