طريقه عمل الفراخ بالكارى مع الارز البسمتى من مدونه شغف الطهى
وقت التحضير : 15 دقائق
وقت الطهى : 20 دقيقه
المقادير :
2 م/ك زيت
1 بصله متوسطه مفرومه
1 كيلو صدور فراخ منزوعه الجلد والعظم مقطعه مكعبات
3 فصوص ثوم مفروم
1 م/ص جنزبيل فريش مبشور
1 م/ص بابريكا
1 م/ص كركم
1 م/ك كارى
1 م/ص كسبره ناشفه
1/2 م/ص كمون
1 كوب عصير طماطم
1 1/2 كوب مرقه فراخ
1/2 كوب كريمه طهى
ملح /فلفل اسود
كزبره خضراء للتزيين
ارز بسمتى مطبوخ
شرائح ليمون للتزيين
طريقه التحضير :
- يسخن الزيت فى حله على نار متوسطه ثم يضاف البصل ويشوح حتى يصبح ذهبى فاتح ثم تضاف الفراخ المقطعه مكعبات وتشوح حتى تصبح ذهبيه من جميع الجوانب وتقلب لمده 5 دقائق ثم يضاف الثوم والزنجبيل الطازج ويقلب لمده دقيقتين تقريبا .
- تضاف جميع التوابل ثم تضاف عصير الطماطم و مرقه الفراخ ويترك على نار هادئه حتى يصل السائل للغليان ثم تضاف الكريمه ويتبل بالملح والفلفل ويترك لمده 10 دقائق تقريبا او حتى تنضج الفراخ .
- تقدم الفراخ بالكارى مع الارز البسمتى وتزين بالكزبره الخضراء وشرائح الليمون .
وقت التحضير : 15 دقائق
وقت الطهى : 20 دقيقه
المقادير :
2 م/ك زيت
1 بصله متوسطه مفرومه
1 كيلو صدور فراخ منزوعه الجلد والعظم مقطعه مكعبات
3 فصوص ثوم مفروم
1 م/ص جنزبيل فريش مبشور
1 م/ص بابريكا
1 م/ص كركم
1 م/ك كارى
1 م/ص كسبره ناشفه
1/2 م/ص كمون
1 كوب عصير طماطم
1 1/2 كوب مرقه فراخ
1/2 كوب كريمه طهى
ملح /فلفل اسود
كزبره خضراء للتزيين
ارز بسمتى مطبوخ
شرائح ليمون للتزيين
طريقه التحضير :
- يسخن الزيت فى حله على نار متوسطه ثم يضاف البصل ويشوح حتى يصبح ذهبى فاتح ثم تضاف الفراخ المقطعه مكعبات وتشوح حتى تصبح ذهبيه من جميع الجوانب وتقلب لمده 5 دقائق ثم يضاف الثوم والزنجبيل الطازج ويقلب لمده دقيقتين تقريبا .
- تضاف جميع التوابل ثم تضاف عصير الطماطم و مرقه الفراخ ويترك على نار هادئه حتى يصل السائل للغليان ثم تضاف الكريمه ويتبل بالملح والفلفل ويترك لمده 10 دقائق تقريبا او حتى تنضج الفراخ .
- تقدم الفراخ بالكارى مع الارز البسمتى وتزين بالكزبره الخضراء وشرائح الليمون .
تعليقات