طريقه عمل ناجتس اشكال للطفال من مدونه شغف الطهى
وقت التحضير : 20 دقيقه
وقت الطهى : 15 دقيقه
المقادير :
1/2 كيلو من صدور الفراخ مفروم
بيضه
بقسماط
ملح وفلفل
بابريكا
1 م/ص بودرة بصل
1م/ص بودرة ثوم
للطبقه الخارجيه :
دقيق
بيضه
بقسماط مطحون
زيت
ملح وفلفل
بابريكا
بودره بصل
بودره ثوم
طريقه التحضير:
- فى بوله نضع صدور الفراخ المفرومه وبيضه وملح وفلفل وبابريكا وبودرة البصل وبودره الثوم ونضيف البقسماط تدريجيا حتى تتماسك الخلطه لتشكيلها بسهوله .
- يمكن وضع الخلطه مابين ورقتين زبده وفردها بالنشابه وذلك لسهوله الفرد وتقطيعها بالقطاعات الاشكال للاطفال وبعد تقطيعها بالقطاعات توضع فى الثلاجه لتتماسك قليلا .
- فى بوله يخلط البقسماط بالزيت حتى يصبح كالرمال وتتبل البقسماط بالملح والفلفل وبودرة البصل وبودرة الثوم والبابريكا نضع اشكال الناجتس فى الدقيق اولا ثم فى البيض المتبل بقليل من الملح والفلفل ثم فى البقسماط .
- توضع الناجتس فى صينيه مبطنه بورق الزبده فى الفرن على 180 درجه مئويه لمده 15 دقيقه او حتى تنضج بالكامل .
- تقدم الناجتس مع الخس والمايونيز والكاتشب .
ملحوظه :
- يمكن قلى الناجتس فى زيت غزير مع مراعاه عدم وضع زيت على البقسماط وبدون تغيير ايه خطوه .
وقت التحضير : 20 دقيقه
وقت الطهى : 15 دقيقه
المقادير :
1/2 كيلو من صدور الفراخ مفروم
بيضه
بقسماط
ملح وفلفل
بابريكا
1 م/ص بودرة بصل
1م/ص بودرة ثوم
للطبقه الخارجيه :
دقيق
بيضه
بقسماط مطحون
زيت
ملح وفلفل
بابريكا
بودره بصل
بودره ثوم
طريقه التحضير:
- فى بوله نضع صدور الفراخ المفرومه وبيضه وملح وفلفل وبابريكا وبودرة البصل وبودره الثوم ونضيف البقسماط تدريجيا حتى تتماسك الخلطه لتشكيلها بسهوله .
- يمكن وضع الخلطه مابين ورقتين زبده وفردها بالنشابه وذلك لسهوله الفرد وتقطيعها بالقطاعات الاشكال للاطفال وبعد تقطيعها بالقطاعات توضع فى الثلاجه لتتماسك قليلا .
- فى بوله يخلط البقسماط بالزيت حتى يصبح كالرمال وتتبل البقسماط بالملح والفلفل وبودرة البصل وبودرة الثوم والبابريكا نضع اشكال الناجتس فى الدقيق اولا ثم فى البيض المتبل بقليل من الملح والفلفل ثم فى البقسماط .
- توضع الناجتس فى صينيه مبطنه بورق الزبده فى الفرن على 180 درجه مئويه لمده 15 دقيقه او حتى تنضج بالكامل .
- تقدم الناجتس مع الخس والمايونيز والكاتشب .
ملحوظه :
- يمكن قلى الناجتس فى زيت غزير مع مراعاه عدم وضع زيت على البقسماط وبدون تغيير ايه خطوه .
تعليقات