طريقه عمل مكعبات السمك بصوص كريمه الكارى من مدونه شغف الطهى
وقت التحضير : 20 دقيقه
وقت الطهى : 30-40 دقيقه
المقادير :
1/2 كيلو سمك فيليه مكعبات
1 م/ك زيت
1 م/ص بذور كمون (اختيارى)
1/2 م/ص بذور الشمر (اختيارى)
1 عود قرفه صغير (اختيارى)
10 اوراق من الكارى الفريش
1 بصله مفرومه
6 فصوص ثوم مفروم ناعم
1 م/ص جنزبيل فريش مفروم (اختيارى)
1/4 كوب كزبره فريش مفرومه
1/2 م/ك بودره كارى
1 1/2 م/ك كركم
1 م/ك صلصله طماطم
1 م/ك عصير ليمون
270 جرام لبن جوز الهند أو كريمه
1/4 كوب مياه
ملح وفلفل ابيض
طريقه التحضير :
- فى قدر على النار يسخن الزيت ثم يضاف (الكمون والشمر والقرفه) وتقلب لمده دقيقتين ثم تضاف (اوراق الكارى) ويغطى القدر لمده دقيقه .
- ثم يشوح (البصل) حتى يصبح لونه ذهبى فاتح لمده 3-4 دقائق تقريبا ثم يضاف (الثوم والجنزبيل والكزبره) وتقلب لمده دقيقتين ثم يضاف (الملح والفلفل الابيض والكركم وبودره الكارى وصلصه الطماطم) .
- ثم تضاف نصف كميه (لبن جوز الهند او الكريمه و 1/4 كوب مياه) ويترك الخليط ليغلى ثم نخفض درجه الحراره ونغطى القدر لمده 6 دقائق حتى يغلظ قوامه .
- ثم تضاف (مكعبات السمك وباقى كميه لبن جوز الهند او الكريمه) ويقلب جيدا ثم نترك السمك لينضج لمده 20 دقيقه او اكثر وبدون تغطيه القدر ثم نضيف (ملح وفلفل ابيض )حسب الرغبه ثم يرفع من على النار ونضيف (عصير الليمون) ويقدم مع الارز الابيض .
- ملاحظه :
- يمكن اضافه حلقات من الفلفل الاحمر الحار لجعل الوصفه حااااااارة .
وقت التحضير : 20 دقيقه
وقت الطهى : 30-40 دقيقه
المقادير :
1/2 كيلو سمك فيليه مكعبات
1 م/ك زيت
1 م/ص بذور كمون (اختيارى)
1/2 م/ص بذور الشمر (اختيارى)
1 عود قرفه صغير (اختيارى)
10 اوراق من الكارى الفريش
1 بصله مفرومه
6 فصوص ثوم مفروم ناعم
1 م/ص جنزبيل فريش مفروم (اختيارى)
1/4 كوب كزبره فريش مفرومه
1/2 م/ك بودره كارى
1 1/2 م/ك كركم
1 م/ك صلصله طماطم
1 م/ك عصير ليمون
270 جرام لبن جوز الهند أو كريمه
1/4 كوب مياه
ملح وفلفل ابيض
طريقه التحضير :
- فى قدر على النار يسخن الزيت ثم يضاف (الكمون والشمر والقرفه) وتقلب لمده دقيقتين ثم تضاف (اوراق الكارى) ويغطى القدر لمده دقيقه .
- ثم يشوح (البصل) حتى يصبح لونه ذهبى فاتح لمده 3-4 دقائق تقريبا ثم يضاف (الثوم والجنزبيل والكزبره) وتقلب لمده دقيقتين ثم يضاف (الملح والفلفل الابيض والكركم وبودره الكارى وصلصه الطماطم) .
- ثم تضاف نصف كميه (لبن جوز الهند او الكريمه و 1/4 كوب مياه) ويترك الخليط ليغلى ثم نخفض درجه الحراره ونغطى القدر لمده 6 دقائق حتى يغلظ قوامه .
- ثم تضاف (مكعبات السمك وباقى كميه لبن جوز الهند او الكريمه) ويقلب جيدا ثم نترك السمك لينضج لمده 20 دقيقه او اكثر وبدون تغطيه القدر ثم نضيف (ملح وفلفل ابيض )حسب الرغبه ثم يرفع من على النار ونضيف (عصير الليمون) ويقدم مع الارز الابيض .
- ملاحظه :
- يمكن اضافه حلقات من الفلفل الاحمر الحار لجعل الوصفه حااااااارة .
تعليقات