طريقه عمل شوربه دابل لينتل للفيجان من مدونه شغف الطهى

طريقه عمل شوربه عدس اصفر وبنى من مدونه شغف الطهى 

 
وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهى : 30 دقيقه
المقادير :
100جم عدس بني
100 جم عدس اصفر
4 عود بصل اخضر قطع صغيره
2 عود كرفس قطع صغيره
1 عود قرفه
2 معلقه صلصه
1 معلقه كمون
½ معلقه كسبره
ملح فلفل
1لتر شوربه خضار
1 حزمه بقدونس مفرومه
طريقه التحضير :
- في قدر علي النار يتم تشويح الكرفس والبصل في معلقتين زيت زيتون .
- بعد الوصول للون البني الفاتح يتم اضافه الكمون والكسبره والقرفه والعدس البني ونقلب لمده دقيقتين .
- نضيف شوربه الخضار نتركها علي النار تغلي لمده10 دقائق .
- نقوم بأضافه العدس الاصفر والملح والفلفل ونهدئ النار لحراره متوسطه لمده 20 دقيقه حتي تمام النضج نضيف البقدونس ونقلب العدس . 
 - يقدم العدس ساخن ويزين بمعلقه زبادي ورشه كسبره خضراء.

تعليقات