طريقه عمل طاجن فراخ بالكرنب في الفرن

طريقه عمل طاجن الفراخ في الفرن مع الكرنب  شغف الطهي
 الكميه:               3 اشخاص
وقت التحضير:      15 دقيقه
وقت الطهي:        30 دقيقه
المكونات:
                      -250 جم كرنب ابيض
                      -3 وراك فراخ
                      -1 بصله صغيره
                      -2 فص ثوم
                      -عصير ليمونه فربع كوب ماء
                      - دقيق
                      - زعتر فريش
                      -ريحان
                      -معلقه زبده
                      -ملح وفلفل
                      -زيت زيتون
                      - لتر شوربه فراخ
طريقه التحضير:
                     -نغسل الفراخ بالملح وننشفها كويس ونتبلها بملح وفلفل
                     - نفرم البصل والثوم ونقطع الكرنب جوليان زي الشرايط الرفيعه
                     - ونقطع الريحان والزعتر 

                     -ونعفرها بالدقيق وفي حله نحط زيت زيتون وذبده
                        ولما يسخن يبتدي

                      يدخن نحط الفراخ علي الجلد لحد ما تبقي بني ونقلبها الناحيه
                         التانيه
                     - وبعدين نرفعها وننزل مكانها البصل والثوم ونشوح 
                     - ولما نحس ان الزيت سخن اوي نحط شويه مايه بليمون
                        مش كتير
                     - وبعدين نضيف الكرنب ونشوحو مع البصل والثوم دقيقتين
                     - وبردو كل ما الزيت يسخن نحط مايه بليمون عشان مايتحرقش
                     - وبعدين نضيف الفراخ  ونحط الشوربه والزعتر والريحان
                     - اول ما تغلي ننقلها في طاجن وفي الفرن
                       ونخلي نص الوك معرص لحراره الفرن مانغطيش بالشوربه

                       لمده 30 دقيقه علي درجه حراره 150 ونغطي الطاجن

تعليقات